Utorak, 21. svibnja 2024.

Đurđevački vrtić nema neupisane djece, a gradit će se bazen i dodatan prostor za još osam odgojnih skupina

U Đurđevcu nema liste čekanja za vrtić, a naredne pedagoške godine oko 300-tinjak predškolaca imat će osigurano mjesto u Dječjem vrtiću Maslačak.

Javljaju tako iz Grada Đurđevca te dodaju kako je ove pedagoške godine s radom započelo 18 odgojnih skupina, od čega devet jasličkih, osam vrtićkih i jedna skupina produljenog boravka.

– Tri starije odgojne skupine i ove su godine privremeno smještene u Osnovnoj školi Đurđevac što se pokazalo izuzetno korisnim zbog mogućnosti uključivanja predškolske djece u školski program, prilagodbe na prostor i organizaciju rada škole te interakciju djece s učenicima – kazala je ravnateljica vrtića Marija Ćupen Tomica.

Dodala je kako djeca aktivno sudjeluju u svim gradskim manifestacijama, a posebno je istaknula i desetak kraćih programa koji su u sklopu projekata “Maslačak za sve – faza 2” besplatni za đurđevačke predškolce.

Spomenimo kako male Đurđevčane od nove godine očekuje puno novosti. Uvode se programi poput Senzorne integracije, Montessori programa, Integriranog programa ranog učenja engleskog jezika i Erasmus projekta.

Uz financijsku pomoć Grada Đurđevca i osiguranih sredstava iz fondova Europske unije, gradit će se vrtićki bazen za školu plivanja, a vrtić će se nadograditi za osam odgojnih skupina.

zatvori