Srijeda, 29. svibnja 2024.

Đurđevačka poduzetnička zona dobiva još jednog investitora, planirano je zapošljavanje 43 osobe

Poduzetnička zona A-Sjever u Đurđevcu dobiva još jednog novog investitora, a uz to će se otvoriti i nova radna mjesta pa će tako nakon izgradnje prvih pogona u zoni uskoro će niknuti i nove proizvodne i skladišne hale.

Rekao je to đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da je riječ o tri parcele ukupne površine od oko 4,3 hektara.

– Radi se o projektu tvrtke LDC Agro koja je u vlasništvu Osatine. Namjena je izgradnja objekta za čuvanje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda i pratećih objekata s 12 rashladnih komora za čuvanje više od 5.000 tona povrća i ukupnog obrtaja godišnje do 20.000 tona. U ovom projektu je planirano zapošljavanje 43 osobe, a ukupna vrijednost investicije iznosi 24,4 milijuna eura bez PDV-a i taj projekt je u planu već duže vrijeme. Plan je da se projekt realizira 50 posto u ovoj godini i 50 posto u sljedećoj godini. Novi objekt će proizvoditi vlastitu energiju iz sunčane elektrane te će se na taj način smanjiti emisija CO2, a i proizvodit će se ekološki čista energija – rekao je gradonačelnik te je napomenuo kako postoji interes za ostatak zone i kako vjeruje da će cijela nova zona biti u funkciji.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na području Đurđevca.

– Interes za preostale parcele u novoj poduzetničkoj zoni postoji pa s pravom očekujemo novi gospodarski uzlet kojim će se gradska ulaganja u poduzetništvo višestruko isplatiti. Već sad razmišljamo o proširenju poslovnih zona – kazao je predsjednik vijeća Željko Lacković te je istaknuo kako je popunjavanje zone pozitivan iskorak i smjer za grad i naše sugrađane.

Podsjetimo, poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu tu je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta i oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100-postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Grada Đurđevca u iznosu od dva posto, a za svakog novozaposlenog radnika izvan područja Grada Đurđevca u iznosu od jedan posto.

zatvori