Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dombaj: Idemo u modernizaciju prometnica i novu regulaciju prometa, mijenjamo odluku koja datira još iz 2013. godine

Jedna od najvažnijih tema kojima će se baviti članovi Općinskog vijeća Općine Drnje na nadolazećoj sjednici jest uređenje prometa, jer se ide u izmjene odluke koja datira još iz 2013. godine.

Rekao nam je to načelnik Općine Drnje Petar Dombaj i istaknuo kako će se sjednica održati sutra.

– Neke od točaka dnevnog reda odnosit će se na donošenje zaključaka o usvajanju Izvješća o izvršenju programa. Također, došlo je vrijeme da usvojimo i ostala izvješća za 2022. godinu. Ono što je važno jest to da ja kao odgovorna osoba ispred Općine Drnje dajem svoje izvješće o radu, odnosno izvješće o radu načelnika za prvih šest mjeseci ove godine – naglasio je Dombaj.

Kao jednu od važnijih točaka dnevnog reda, načelnik Dombaj je istaknuo onu koja se odnosi na donošenje odluke o uređenju prometa.

– U odnosu na 2013. godinu vremena su se dosta promijenila kada je riječ o uređenju prometa, a od tada nam i datira posljednja odluka. Došlo je do velike modernizacije i napretka u pitanju same veličine vozila, ali i kretanjima vozila. Sukladno tomu odradili smo jedan složen proces i postupak te napravili terenski pregled, u suradnji s Policijskom postajom Koprivnica, kako bismo sve što je potrebno ažurirali u skladu s novim vremenom u kojem živimo i prometnim pravilima – kazao je.

Istaknuo je kako će nakon radova na kanalizacijskoj mreži i vodovodnim priključcima početi modernizacija i rekonstrukcija prometnica, naročito onih lokalnih.

– Napravit ćemo promjene kada je riječ o regulaciji prometa, a uključit ćemo neke ceste i u jednosmjerne pravce kretanja, tako da ćemo se i time baviti na ovom vijeću – objasnio je načelnik Dombaj i dodao kako će se raspravljati i o projektima koji su u planu za treći i četvrti kvartal 2023. godine.

Spomenimo da je sjednica na rasporedu u 20:15.

zatvori