Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dobrovoljni darivatelji krvi u srpnju dali 428 doza krvi

Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu održanima od 17. do 21. srpnja prikupljeno je ukupno 428 doza krvi.

Prva četiri dana darivanje se provodilo u prostorijama društva u Herešinskoj ulici 33, dok su u petak akcije održane u tvornici Belupo na Danici te Tvornici juha i Vegeta.

– Klubu 100 zlatnih darivatelja krvi pridružio se Zvonimir Betlehem iz Peteranca. Prvog dana srpanjskih akcija prvi je došao u koprivnički Crveni križ i ruku pružio jubilarni 100. put. Krv je prvi puta darivao prije više od 40 godina i to u Hrvatskim željeznicama u Koprivnici gdje je zaposlen cijeli svoj radni vijek – napominju u društvu.

>> BRAVO! Zvonimir Betlehem krv dao 100. put i ušao u klub zlatnih darivatelja krvi

Spomenimo da je srpanjskim akcijama pristupilo 478 darivatelja, a njih 12 dalo je krv prvi puta.

– Idući mjesec akcije organiziramo između 11. i 18. kolovoza. Podsjećamo, krv mogu dati zdrave osobe između 18 i 65 godina – žene svaka četiri mjeseca, a muškarci svaka tri. Jedna doza krvi može spasiti tri života, a taj plemeniti čin oduzima pola sata vremena – zaključuju u društvu.

zatvori