Četvrtak, 2. svibnja 2024.

‘Divlji’ prijelaz prema Draganovcu napokon bi trebao otići u povijest, Golubić: Gradit će se pothodnik ili nathodnik, definiramo optimalno rješenje

Na vidiku je rješenje za prijelaz preko pruge i Podravske magistrale na koprivničkoj zaobilaznici koje grad dijele od Draganovca, Starigrada i Bakovčica.

Naime, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić rekao je da bi se preko ceste i pruge trebao graditi pothodnik ili nathodnik, a pokrenuta je analiza kako bi se definiralo optimalno rješenje.

– Projektirana je i dobivena građevinska dozvola za stazu od Štaglinca do Draganovca koja bi se spojila na pješačku stazu po Radničkoj cesti u Draganovcu gdje nam onda treba prijelaz preko Podravske magistrale i željezničke pruge. Napravljena su varijantna idejna rješenja za pothodnik i nathodnik, a obavljeni su i razgovor s Hrvatskim željeznicama te smo dobili uvjete. U narednom periodu očekujemo da će se kristalizirati na koji će se način to odraditi – kazao je Golubić.

Dodao je još da sredstva ITU mehanizma obuhvaćaju stazu od Štaglinca do Draganovca, a na Gradu je da u partnerstvu s Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama riješi spomenuti prijelaz.

zatvori