Utorak, 30. travnja 2024.

DANI OPĆINE MOLVE Očekuje nas nastup Vatre i koncert iznenađenja, ali i Festival poculica, natjecanje u pripremanju kotlovine, javna vatrogasna vježba…

Pred nama su Dani općine Molve, odnosno Molvarsko leto 2023.

Kako govore u Općini, obilježavanje 30. rođendana proslavit će se tijekom višednevnih aktivnosti uz bogat program s mnoštvom zanimljivih događanja i koncertom Vatre, a sve će biti i u znaku obilježavanja 750. godine od prvog spomena Molvi u pisanom dokumentu.

Obilježavanje je zapravo već i počelo s obzirom na to da je 14. srpnja startalo Vulično prvenstvo u malom nogometu koje će se igrati sve do 5. kolovoza, a 29. srpnja slijedi 3. Festival poculica kod obitelji Cenkovčan te obilježavanje 70. obljetnice djelovanja Športskog ribolovnog kluba Bistra iz Repaša.

Uz to, repaški branitelji za 5. kolovoza pripremaju obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, dok će molvarski branitelji istog dana održati i susrete branitelja kroz edukativno-kulturno-sportske susrete i međužupanijsku likovnu koloniju.

Dan nakon uslijedit će natjecanje Športskog ribolovnog kluba Šaran iz Molvi, a 10. kolovoza na rasporedu je promocija monografije “Općina Molve kroz vrijeme…”. Aktivnostima tu nije kraj s obzirom na to da će Lovačko društvo Fazan iz Molvi 12. kolovoza gađati glinene golubove na streljani Beljevine, a istog je dana planirao i otvorenje izložbe Molvarskog likovnog kruga “Velika meša”.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve održat će se pak 13. kolovoza, a 15. kolovoza očekuje nas koncert Vatre.

Dan mještana općine Molve ove će se godine održati 18. kolovoza i to utrkom Molve trail, a uz to će biti održano natjecanje u pripremanju kotlovine te će se peći i vol uz koncert iznenađenja za mještane.

Spomenimo za kraj da je 19. kolovoza na rasporedu Molvarski šahovski turnir, 20. kolovoza slijedi obilježavanje 65. obljetnice Nogometnog kluba Mladost, a 27. kolovoza javna vatrogasna vježba koju organizira Vatrogasna zajednica Općine Molve.

Detaljan program donosimo vam u nastavku.

Izvor: Općina Molve (Facebook)
zatvori