Srijeda, 15. svibnja 2024.

AGLOMERACIJA PITOMAČA Vidović: Radovi su pri kraju, na jesen očekujemo puštanje pročistača otpadnih voda u probni rad

Radovi u sklopu aglomeracije na području Pitomače polako se privode kraju i završeni su prvi tehnički pregledi.

Rekao je to na jučerašnjoj javnoj tribini direktor tvrtke Vodakom Antonio Vidović prilikom prezentacije projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača” u kino dvorani Centra za kulturu Drago Britvić u Pitomači.

– Izgrađeno je 2.068 pomoćnih priključaka na sustav javne odvodnje i 1.650 priključaka na sustav javne vodoopskrbe. Još nam ostaje aktivnost izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je trenutno u fazi izgradnje drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda. U jesen očekujemo puštanje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u probni rad – objasnio je Vidović.

Podsjetio je da se projekt provodi na području Pitomače, a obuhvaća naselja Pitomača, Otrovanec, Dinjevac, Grabrovnica, Kladare i Stari Gradac, a vrijedan je gotovo 35 milijuna eura pri čemu Europska unija sufinancira s gotovo 19,8 milijuna eura.

Dodajmo da projekt obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kroz dogradnju sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača, zatim rekonstrukciju i dogradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te nabavu opreme.

Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
zatvori