Subota, 4. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji biciklist s 2,49 promila

Tijekom proteklog vikenda u Podravini i Prigorju zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom te je sankcionirano 208 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je bilo 36 prekršaja vožnji pod utjecajem alkohola, 96 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 19:28 u Legradu u Ulici Petra Zrinskog kod 55-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,49 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 7:46 na državnoj cesti broj 2 u Kalinovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Napominju da je jedan vozač bio uhićen, a dva su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

zatvori