Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Usred bijela dana vozio automobil s čak tri promila

Tijekom proteklog vikenda na cestama Podravine i Prigorja zabilježeno je 10 prometnih nesreća i sankcionirano 157 prometnih prekršaja.

Izvijestili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da je u nesrećama pet osoba ozlijeđeno.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo vožnji pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 12:55 u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,01 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu oko šest sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dva vozača su bila uhićena, dok su dva bila smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Kod četiri vozača sumnjalo se u prisutnost droga u organizmu, dva vozača su odbila preliminarno testiranje na droge, a dva su prihvatila i bila pozitivna no nakon toga su odbili vađenje krvi i urina radi analize.

zatvori