Petak, 17. svibnja 2024.

VIDEO Slaven potpisao juniora Dinama, ima 18 godina i krilni je napadač

Matej Šakota novi je igrač Slaven Belupa.

Iz koprivničkog prvoligaša izvijestili su kako je riječ o 18-godišnjem krilnom napadaču koji je ugovor s klubom potpisao na tri godine te se može produžiti za još jednu dodatnu godinu.

– Šakota u Slaven dolazi iz juniora Dinama za koje je ove sezone postigao 10 pogodaka i upisao 14 asistencija u 16 prvenstvenih nastupa. Zaigrao je i u svih šest utakmica Lige prvaka za mlade upisavši 340 minuta na terenu i jedan pogodak i to protiv Milana u Kranjčevićevoj. Svoje prve nogometne korake, prije prelaska u Dinamo, napravio je u Zrinjskom iz Mostara, a valja istaknuti da je stalni član mladih reprezentacija Bosne i Hercegovine za koje je upisao 28 nastupa – istaknuli su.

Koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci naglasio je kako je Šakota potentan igrač za kojeg u klubu smatraju da može napraviti puno,

– Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici – rekao je.

Izvor: NK Slaven Belupo

Zadovoljstvo nakon potpisa nije skrivao ni Šakota.

– Jedva čekam da se priključim momčadi i krenem s radom. Želim se što prije upoznati s idejama trenera i s novim suigračima i, naravno, od početka prvenstva početi s pobjedama – kazao je Šakota.

zatvori