Četvrtak, 16. svibnja 2024.

U gradu Picoka zadovoljni odazivom turista, Fuček: Svi koji posjete Đurđevac ostanu oduševljeni bogatstvom sadržaja i baštinom

Grad Đurđevac ovog je proljeća dosad posjetilo više od 6.500 grupnih i individualnih posjetitelja, a za naredni period najavljeno je još dodatnih 4.000 dolazaka.

Izvijestili su to iz đurđevačke Gradske uprave i pritom poručili da su najčešći gosti djeca iz dječjih vrtića i osnovnoškolci iz čitave kontinentalne Hrvatske.

– U Đurđevcu se svakodnevnu mogu čuti pucnjevi iz topova Udruge sv. Juraj koja skoro svakodnevno kratkim skečom oživljava prikaz Legende o Picokima te se tako dočekuje goste koji pristižu pred utvrdu Stari grad. Osim prikaza, brojni posjetitelji obiđu i prostore Muzeja Grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Park šumu Borik… Najmlađi ipak najviše uživaju u prostoru mini zoo-a Hrvatska Sahara gdje se druže s devama i njihovom najmlađom prinovom. Za najmlađe posjetitelje organizirane su brojne srednjovjekovne igre, radionice i animacije – poručili su.

Direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček rekao je da svi koji posjete Đurđevac ostanu oduševljeni bogatstvom ponuđenih turističkih sadržaja te prirodnom i kulturnom baštinom.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Tim više nas posebno veseli što stvarno puno škola učestalo šalje svoje učenike k nama jer je program interesantan, zabavan i edukativan, tako da se svi oni svojim kućama vrate prepuni pozitivnih dojmova i znanja o našoj Podravini – zaključio je.

>> FOTO: PROGRAM PICOKIJADE Očekuje nas 50 aktivnosti s više od 2.500 sudionika, a najimpresivnija Legenda dosad imat će 400 statista i novitete

Podsjetimo, u gradu Picoka počeo je i program Picokijade, a najveća gužva bit će u zadnjem vikendu lipnja, od 23. do 25. lipnja.

zatvori