Petak, 10. svibnja 2024.

TRANSFERI U Močilama prometno k’o na kolodvoru, otišlo 10 igrača, no ima i jakih pojačanja

U Nogometnom klubu Močile aktivno se pripremaju za nadolazeću sezonu u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Kako govore u klubu, zahvalili su se Milanu Manojloviću, Amaru Duri, Nikoli Lajneseku, Matiji Cekoviću, Ivanu Joziću, Petru Graniću, Filipu Kranjčeviću, Igoru Čaniju, Filipu Arku te Antonu Tonču Sitaru koji će svoj nogometni put nastaviti u drugim klubovima.

– S druge strane, u Močilama će i iduće sezone igrati Domagoj Drk, Robert Šostarić, Saša Hrenić, Domagoj Hlevnjak, Tomislav Belaj, Marko Švagelj, Denis Šteingel, Vedran Vrhovec, Josip Arki, Tomislav Radić i Matija Posavec – naglašavaju.

Kada je pak riječ o pojačanjima, u klub je stigao 17-godišnji vratar Luka Perika. Prošao je Školu nogometa Slaven Belupa, bio je i u Podravcu iz Virja, a u Močile dolazi iz Tehničara.

Izvor: NK Močile Koprivnica (Facebook)

Redove Močila pojačao je i 17-godišnji ofenzivac Luka Švagelj koji je ranije igrao u mlađim uzrastima Močila, a dolazi iz Miklinovca.

Foto: Zvonimir Markač / Klikaj.hr

Uz to, pristigao je i 18-godišnji bočni igrač Dorian Miller. Prošao je Školu nogometa Podravca iz Virja, a dolazi iz Podravca iz Torčeca.

Foto: Zvonimir Markač / Klikaj.hr

Veliki transfer je pak dolazak iskusnog 31-godišnjeg napadača Josipa Horvatinovića.

Foto: Zvonimir Markač / Klikaj.hr

– Prošao je Slavenovu školu nogometa, igrao je i za mlađe reprezentacije, a u seniorskom nogometu bio je u kadru Slavena Belupa u Prvoj HNL, branio je boje Koprivnice, Drave iz Novigrada Podravskog, zagrebačkog Maksimira, Tomislava iz Drnja, Bratstva iz Kunovca, Podravine iz Ludbrega, Borca iz Imbriovca i nekoliko austrijskih klubova. U Močile dolazi iz hlebinske Lipe za koju je prošle sezone postigao 17 golova i bio treći strijelac Prve lige – ističu u klubu.

Spomenimo još da je Uprava Močila pojačala momčad i sa Stjepanom Šantekom.

Foto: Zvonimir Markač / Klikaj.hr

– Ovaj 22-godišnji polivalentni vezni igrač prošao je školu nogometa Radnika iz Križevaca, zagrebačkog Maksimira, Sesveta, HAŠK-a i Vrbovca, dok je u seniorskom nogometu igrao za Tomislav Radnik iz Svetog Ivana Žabna, Koprivnicu, Radnik, austrijski Muhldorf i prošle sezone Podravec iz Torčeca. Za Podravec je minule sezone u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi postigao 12 pogodaka – objašnjavaju.

Zadnji aktualni transfer je dolazak 16-godišnjeg ofenzivca Matea Šegovića koji je igrao u mlađim uzrastima Močila, a dolazi iz Miklinovca gdje je prošle sezone nastupao i za juniore i za prvu momčad.

Foto: Zvonimir Markač / Klikaj.hr

Podsjetimo, Močilani su prošle sezone osvojili peto mjesto u ligi te time postigli najbolji plasman u 20-godišnjoj povijesti kluba.

zatvori