Subota, 4. svibnja 2024.

Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom

Tijekom svibnja i lipnja u Obiteljskom centru, Područnoj službi Koprivničko-križevačkoj Centar Proventus je proveo edukaciju Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom.

Terapija igrom je sistematično korištenje teorijskog modela da se uspostavi interpersonalni proces u kojem educirani terapeuti igrom koriste terapeutske snage igre da pomognu klijentima prevenirati ili razriješiti psihosocijalne teškoće te da postignu optimalan rast i razvoj. Namijenjena je primarno za djecu u dobi od 3. do 12. godine ali i za djecu mlađe i starije dobi te za adolescente i odrasle.

Služi za: prevenciju ili tretman različitih socioemocionalnih poteškoća, kao što su anksioznost, depresija, problemi u ponašanju, ADHD-a, problemi u privrženosti, socijalne teškoće. I djeci koja su doživjela stresne životne okolnosti poput: traume, bolesti, brakorazvoda roditelja, gubitka bliske osobe ili životinje, žalovanje, ovisnosti u obitelji…
Edukatorica Tea Knežević magistra je psihologije i registrirana terapeutkinja igrom i kroz edukacijski ciklus prenijela je nova znanja i vještine stručnim djelatnicima Obiteljskog centra iz Područnih službi; Koprivničko-križevačke, Zagrbačke, Međimurske te Bjelovarsko -bilogorske.

Ova edukacijska grupa sastojala se od dvanaest stručnjaka koji su imali priliku uz stjecanje novih znanja i jačanje kompetencija ovo vrijeme posvetiti i za osobni rast ali i kao mjesto podrške, susreta i novih poznanstava.

U svakom slučaju, polaznici su zaista zadovoljni dobivenim znanjima o komunikaciji i igri s djecom kroz različite modalitete, a služiti će im kako u profesionalnom tako i općenito u svim segmentima komunikacije s djecom i odraslima. Nadamo se da će se i ubuduće moći organizirati takve edukacije stručnjaka koje će unaprijediti kvalitetu rada sa korisnicima.

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Obiteljskog centra Područne službe Koprivničko-križevačke”

zatvori