Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Šemper: Bilo bi dobro da BusKo vozi i iza pruge i staje na TKZ-u, Jakšić: Kroz ITU mehanizam posložit ćemo novi sustav

Besplatni javni gradski prijevoz BusKo u Koprivnici trenutno vozi dvije linije – jedna na relaciji Kampus Autobusni kolodvor, a druga na relaciji Kampus – groblje – Starigrad – bolnica – Kampus.

Riječ je o novom, promijenjenom voznom redu zbog radova na nadvožnjaku kod križanja Križevačke ceste s cestom D41, a na snazi će biti do 30. lipnja.

Postoji li mogućnost da se vozne linije prošire, upitao je na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća Željko Šemper.

– Građani gornjeg dijela grada, tamo iza pruge, kako volimo reći, pitaju planira li se proširenje trase BusKa tamo od Kunovca, a zainteresirani su i građani Močila, jer postoji ugibalište kod Zlatana koje bi bilo primjereno rješenje za to. I stanovnici na Trga kralja Zvonimira pitaju zbog čega i tamo ne bi bilo jedno ugibalište s trasom prema Bazenima Cerine – kazao je Šemper.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio mu je da se kroz ITU mehanizam rješava održivi javni gradski prijevoz i to ne samo na području Koprivnice, već i u dogovoru s okolnim općinama.

– Vjerujem da ćemo tada ponešto od tih želja moći apsorbirati i posložiti u tom novom sustavu javnog gradskog prijevoza na području grada, štoviše, prije nego što sustav profunkcionira, sigurno je da ćemo imati i otvorenu javnu raspravu gdje će svatko moći dati neke prijedloge i ideje i onda će se dati krajnji odgovor kako bi te neke buduće linije trebale izgledati – zaključio je Jakšić.

zatvori