Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

ROADPOL AKCIJA U sedam dana policija zabilježila 34 vožnji pod utjecajem alkohola i droga

Od 14. do 20. lipnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga u cestovnom prometu usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu.

– Nadzirano je 519 vozača i ukupno je utvrđeno 339 prometnih prekršaja od čega 34 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i četiri prekršaja vezana uz odbijanje vađenja krvi i urina, odnosno testiranja na opojne droge.Tri vozača smještena su u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač bio uhićen – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je pritom najveća koncentracija alkohola utvrđena u petak 16. lipnja u 12.55 sati u Koprivnici u Ulici dr. Željka Selingera kada je 41- godišnji vozač zatečen kako vozi osobni automobil pod utjecajem alkohola od 3,01 promila.

– Tijekom pojačanog nadzora zabilježene su ukupno 32 prometne nesreće. Vozači pod utjecajem alkohola počinili su pet prometnih nesreća od čega jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom – zaključuju u policiji.

zatvori