Srijeda, 8. svibnja 2024.

RAZVOJ PREKOGRANIČNE SURADNJE Načelnik Zdravko Ivančan posjetio Mađarsku

Načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan posjetio je mađarski parlament u Budimpešti na poziv načelnika Općine Zákány Janka Szabolcs i Udruge vinogradara i voćara Molve.

– Posjet Mađarskoj predstavlja važan korak u razvoju prekogranične međunarodne suradnje. Razgovori o budućoj gospodarskoj suradnji, organizaciji poslovnih susreta i zajedničkim projektima u području društvenog razvoja ukazuju na želju za jačanjem veza i suradnje između dvije općine. Osim toga, razmjena iskustava u razvoju poljoprivrede, novim tehnologijama, stručnom osposobljavanju te promociji poljoprivrednih proizvoda na sajmovima u Mađarskoj ima potencijal za unapređenje poljoprivrednog sektora u obje općine. Suradnja u ovim područjima može donijeti brojne koristi, uključujući razmjenu znanja, tehnoloških inovacija i otvaranje novih tržišta za poljoprivredne proizvode.
Posjet mađarskom parlamentu također pruža priliku za razmjenu političkih iskustava i jačanje veza između lokalnih vlasti. Ova vrsta suradnje može doprinijeti poboljšanju regionalne politike, promicanju interesa lokalnih zajednica i zajedničkom rješavanju izazova s kojima se susreću – poručili su iz Općine Molve.

Dodaju da s obzirom na povijesnu važnost i arhitektonsku ljepotu zgrade mađarskog parlamenta, posjet predstavlja i kulturnu razmjenu.

– Upoznavanje s kulturnom baštinom i povijesti druge zemlje može unaprijediti međusobno razumijevanje i jačanje veza između ljudi. Posjet Mađarskoj otvara vrata za daljnju suradnju i razvoj odnosa između Općine Molve i Općine Zakany te potiče gospodarsku, političku i kulturnu razmjenu između dviju općina – zaključuju.

zatvori