Subota, 18. svibnja 2024.

Putopisac Ivan Đogić predstavlja svoju novu knjigu ‘Iran u prezentu’, Lukačić: Knjiga je pokušaj da Iran bude doživljen tirkizno, a što manje crno

Ivan Đogić predstavit će svoju novu putopisnu knjigu “Iran u prezentu”, a putopisno predavanje i predstavljanje knjige održat će se u srijedu s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

– U knjizi autor, često anegdotalno, govori o vlastitom doživljaju Irana u kojemu živi od 2018. godine i radi kao turistički vodič. Istovremeno, čitatelju pruža mnoštvo korisnih informacija o toj zemlji. U zapadnim zemljama na suvremeni Iran gleda su u mračnim tonovima, stoga autor ističe kako je njegova knjiga pokušaj protuteže, unošenja boja, humanizma, ljepote i elegancije u svijest stranog čitatelja te pokušaj da Iran bude doživljen tirkizno, a što manje crno – kazao je Petar Lukačić iz knjižnice.

Spomenimo kako je ovo Đogićev putopisni prvijenac kojim se trudi na edukativan i zabavan način čitatelju približiti egzotičnu, dinamičnu i tirkizniju zemlju Iran.

zatvori