Petak, 3. svibnja 2024.

PRUGOVAC JE PRVAK Trener Topolovčan: Dojmovi su prekrasni, mislim da neki navijači još slave

Nogometaši Prugovca prvaci su Druge županijske nogometne lige.

Podsjetimo, prestižni naslov prvaka Prugovčani su osvojili u zadnjem kolu pobijedivši na gostovanju Hrvatski bojovnik rezultatom 4:0. U 26 odigranih susreta postigli su 20 pobjeda, tri utakmice odigrali su remijem, a upisali su i tri poraza. Tijekom sezone postigli su vrtoglavih 109 pogodaka te pritom primili svega 25 golova.

>> FOTO [2. ŽNL] GOTOVO JE! Prugovac osvojio naslov prvaka i Hrvatski bojovnik ‘zabio’ na dno tablice, razloga za slavlje ima i Rudar

Prugovcu je tijekom zadnjih nekoliko kola za vratom pak ozbiljno “puhao” Rudar iz Glogovca; iako su Prugovčani u jednom dijelu proljetne polusezone imali prednost nad drugoplasiranima od devet bodova, sezonu su na kraju zaključili sa svega bodom prednosti nad Glogovčanima.

Kako nam je to rekao trener Prugovca Jasmin Topolovčan, atmosfera nakon osvajanja naslova prvaka je odlična.

– Dojmovi su prekrasni, iako smo pet kola prije kraja imali veliku bodovnu zalihu. U zadnja tri kola uspjeli smo uzeti samo bod od mogućih devet, dok je Rudar uzeo svih devet i stigao nas na bod, ali zadnja dva kola pobijedili smo Gošk i Hrvatski bojovnik te sezonu zaključili s uvjerljive dvije pobjede i proslavili naslov prvaka uz mnoštvo navijača koji su stigli u daleke Mokrice Miholečke. Mislim da neki navijači još slave tako da je to predivno, predivan je osjećaj – rekao nam je.

Prokomentirao je i borbu za naslov prvaka koja je, ponovimo, bila neizvjesna i napeta do zadnjeg kola.

– Dogodila se situacija gdje smo prvi dio sezone sve odlično odradili, rješavali smo i derbije s Rudarom, Podravcom i Omladincom, kao i male utakmice. No, u proljeće smo izgubili sva tri derbija i na kraju je možda bio ključan dio da smo pobjeđivali sve manje susrete. Na kraju, taj bod prednosti je i bio presudan. Svaka čast Rudaru koji nas je pratio u stopu; na kraju nas je zapravo i stigao, no nije nas uspio prestići – istaknuo je Topolovčan.

>> FOTO [2. ŽNL] Glogovčani srušili Prugovčane, a obrata ima i na dnu tablice, očekuju nas ‘paklena’ preostala dva kola

Snimio Tomislav Matijašić.

Važnu ulogu tijekom cijele sezone imali su i navijači koji su vjerno pratili svoj klub. U zadnjem kolu u Mokrice Miholečke stiglo je “pola sela”, a navijačka atmosfera je stoga bila kao da su Prugovčani igrali kod kuće.

– Odmah vidiš da je situacija drugačija, i igrači su to vidjeli. Zbog brojnih navijača bilo je više žara i želje, iako je motivacije već bilo dovoljno. Cijele sezone navijači su bili uz nas, na nekim gostovanjima ih je bilo i više nego domaće publike. Stvarno im svaka čast, hvala im, i oni su utjecali na nas te je možda baš to prevagnulo da osvojimo naslov prvaka – naglasio je trener.

Kada je pak riječ o planovima za nadolazeću sezonu, odnosno prelasku u viši rang natjecanja, Topolovčan je rekao kako se s planiranjem počelo, no tek se očekuju konkretni pothvati.

– Vidjet ćemo što će biti dalje, posložit ćemo se i početi s pojačanjima. Znam i sam kakva je situacija u višem rangu jer poznajem klubove te s ovom ekipom trenutno možemo normalno igrati, no ako ćemo željeti biti još više konkurentni, trebat ćemo se malo više pojačati. Druga liga je dobra, “pola” ekipa može konkurirati Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, barem u njenom donjem dijelu prema trenutnim sastavima. Za nešto više mora se više i uložiti, dodati i nadograditi – zaključio je Topolovčan.

zatvori