Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Policija zaustavila biciklista s 3,06 promila

Na području Podravine i Prigorja tijekom vikenda zabilježeno je 16 prometnih nesreća i sankcioniran je 181 prometni prekršaj.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je da su četiri prometne nesreće bile s ozlijeđenim osobama, a 12 ih je bilo s materijalnom štetom. Dva vozača napustila su mjesto događaja prometnih nesreća te su naknadno pronađena.

Najčešće okolnosti zbog kojih je došlo do nesreća bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, brzina neprimjerena uvjetima i nepropisno kretanje vozila po kolniku.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 00:05 u Koprivnici u Ulici Antuna Mihanovića kod 32-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,06 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 10:30 u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2 kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 147 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodajmo da su dva vozača bila uhićena, dva su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a evidentirana su i dva recidivista.

U policiji napominju da će tijekom ovog tjedna policijski službenici prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, vožnji pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, kontrolirat će korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela te nadzirati vozače traktora i bicikala, pješaka te recidivista.

zatvori