Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Policija utvrdila kako je došlo do požara skladišta Restorana Zrinski

Policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja otkrila uzrok požara koji je zahvatio skladište Restorana Zrinski.

– Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama unutar spremišta te širenja požara na lako zapaljive materijale unutar spremišta i drvenu konstrukciju. Točna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno, a policijski službenici će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

>> Noćas izbio požar, vatra progutala skladište restorana, vlasnik Dejan Zrinski: Da smo samo pola sata zakasnili, ostali bismo bez svega

Podsjetimo, noćas je u Ulici Novi Brežanec u Koprivnici izbio požar. Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je policija u 1:45 postupala po dojavi te je utvrđeno da je izbio požar na drvenom objektu koji je u potpunosti izgorio.

U policiji napominju da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kako nam je to ranije potvrdio vlasnik Restorana Zrinski Dejan Zrinski, izgorjelo je skladište od velike sale za svatove.

– Na sreću sve je dobro završilo, da smo pola sata zakasnili, cijeli restoran bi izgorio. Između jedan i dva ujutro pekar je vidio plamen, odmah pozvao vatrogasce i nas probudio. U skladištu je bilo 50-ak svatovskih stolova i 200-tinjak stolica. Ukupna šteta bude sigurno viša od 400.000 kuna – rekao nam je Zrinski.

zatvori