Subota, 4. svibnja 2024.

POLICIJA U AKCIJI Tijekom prvih pet mjeseci 82 vozača pod utjecajem alkohola skrivila prometne nesreće

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je 425 prometnih nesreća u kojima su sudjelovala 1.154 sudionika od kojih su 82 bila pod utjecajem alkohola.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da je pod utjecajem alkohola bilo 10,9 posto vozača, odnosno 72 od 661 vozača, dok su vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 18 nesreća s ozlijeđenim osobama i 52 nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama je osam osoba teško ozlijeđeno, a 26 osoba lakše.

– S ciljem smanjenja broja vozača i sudionika koji u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola ili droga, odnosno smanjenja događanja prometnih nesreća u kojima su sudionici pod utjecajem alkohola ili droga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke te na području cijele Hrvatske i Europske unije, od 14. do 20. lipnja provodit će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga – objasnili su.

U sklopu pojačanog nadzora od sedam sati u subotu do sedam sati u nedjelju provodit će se 24-satna akcija nadzora alkohola ili droga u cestovnom prometu.

– Vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima – zaključuju u policiji.

zatvori