Subota, 4. svibnja 2024.

NOVI TRENER, STARE ŽELJE Obrvan: Cilj je vratiti titulu prvakinja u Koprivnicu i osvojiti Kup

Ivica Obrvan novi je trener Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Pisali smo o tome u petak nakon službene objave kluba, a Obrvan je za klupske stranice pak progovorio o planovima, ciljevima i željama za sljedeću sezonu.

>> Podravka Vegeta ima novog trenera

Istaknuo je tako da će, nakon podosta iskustva u muškom rukometu, svoje znanje dati i u ženskom.

– Mogao bih to najljepše opisati činjenicom da sam prije svega trener i profesionalac i moj posao je rukomet. Pojavio se interes kluba koji itekako puno znači u ženskom rukometu te je najtrofejniji rukometni klub u Hrvatskoj s prilično dugom, ako ne i među najdužim tradicijama u europskim natjecanjima. Kroz razgovore smo vidjeli da nam se interesi na neki način preklapaju te samo mogu reći da smo pregovore zaključili s jednom jasnom vizijom za budućnost – rekao je Obrvan.

Kada je pak riječ o konkretnim planovima za novu sezonu, rekao je kako je cilj vratiti titulu prvakinja u Koprivnicu te osvojiti Kup.

– Kvaliteta postoji, bez sumnje, postoji i ogromna tradicija i vjerujem da ove ciljeve možemo ispuniti, a pritom ne želim nikog podcijeniti – nastavio je.

Progovorio je i o željama u europskom dijelu natjecanja.

– Vjerujem da postoji određena kvaliteta za Europu, a koliko možemo biti konkurentni tek treba vidjeti. Bit će puno lakše govoriti o tome nakon ždrijeba, a zasad su indicije da ćemo u natjecanje ući iz trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Bio bih zadovoljan da budemo kompetitivni i da u sljedećoj sezoni napravimo određeni iskorak u igri te da svoj napredak osjete kako ove mlađe tako i iskusnije igračice i na kraju da nam ta sezona pokaže gdje je klubu mjesto – istaknuo je.

Za to će trebati puno posvećenosti, rada, koncentracije i spremnosti na odricanje, dodao je Obrvan.

– To su neka nastojanja na kojima moramo raditi u kontinuitetu kroz cijelu sezonu, a ne samo nekoliko mjeseci. U svemu tome bilo bi dobro da imamo i malo sreće, one sportske jer i ona je važna kao i sve navedeno. Što se tiče pobjeda vjerujem da će pobjeda biti i možda ne moramo očekivati pobjedu u svakoj europskoj utakmici, no vrlo je važno i na kojoj su razini odigrane utakmice koje su izgubljene i možemo li na kraju ipak biti zadovoljni onim što smo pružili na terenu ili ne, ali svakako bismo bili zadovoljni i nekim bodovima – poručio je novi trener.

Za kraj je opisao sebe kao trenera rekavši da je zahtjevan kako prema samome sebi, tako i prema igračicama.

– Gledajući ekipu po imenima, ovo je ekipa koja ima talenata, mladih igračica, ali i potencijal za razvijanje i napredak. U ovom trenutku mislim da imamo sve što nam treba. Otišla je Stelmakh s pozicije pivotmena, ali zasad tu poziciju nismo nadograđivali. Dat ću u pripremnom razdoblju priliku svima i vidjet ćemo kroz treniranje i zahtjeve jesu li potrebne još neke intervencije u smislu igračkog kadra – zaključio je Obrvan koji će u drugoj polovici srpnja početi s treninzima i pripremama.

zatvori