Utorak, 7. svibnja 2024.

Nesnosne krvopije Koprivničancima zadaju muke, zamagljivanje na rasporedu idući tjedan, ali samo u užem središtu grada

Nesnosne i mnogobrojne krvopije posljednjih tjedana muku zadaju brojnim stanovnicima Koprivnice.

Bilo kakva aktivnost na otvorenom – od uživanja u vlastitom dvorištu, šetnje parkom, igranja na dječjim igralištima do vožnje biciklima, gotovo je nemoguća bez debelog sloja zaštite protiv komaraca, a u nekim slučajevima ni to ne pomaže.

Iz Grada Koprivnice upravo su izvijestili da će se tretiranje komaraca takozvanim hladnim zamagljivanjem provesti iduću srijedu, 21. lipnja, u užem središtu grada na otprilike 19 hektara.

– Adulticidni tretman koji je usmjeren na uništavanje odraslih jedinki komaraca provodit će se od 20:30 do 22 sata. Molimo građane da se ne zadržavaju na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja, a posebno se to odnosi na osjetljive osobe kod kojih bi insekticid mogao izazvati iritaciju dišnih puteva. Ako na području koje se tretira postoje pčelari koji drže košnice, molimo ih da pčelama onemoguće izlaz iz košnica – poručili su iz Grada.

Ipak, neće ovo biti jedino tretiranje komaraca u našem gradu, jer u Gradskoj upravi napominju da će se postupak hladnog zamagljivanja komaraca u letu na području cijele Koprivnice provoditi i tijekom srpnja i kolovoza prema godišnjem planu.

Napomenuli su da se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta akcija odgađa do slijedećeg povoljnog vremenskog perioda.

– Isto tako, konstantno će se tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna vršiti larvicidno tretiranje komaraca nad vodenim površinama i to nanošenjem sredstava u obliku tableta – zaključili su.

zatvori