Subota, 27. srpnja 2024.

LIPANJSKE AKCIJE Prikupljeno 398 doza krvi, Đurđa Jurenec ušla u Klub 100

U lipanjskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prikupljeno je 398 doza dragocjene tekućine.

Izvijestili su to iz društva i dodali da su akcije održane od 12. do 16. lipnja u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu.

– Većina akcija je provedena u prostorijama društva u novoj zgradi na adresi Herešinska 33, a darivanje je ovaj mjesec još organizirano u Legradu u prostorijama osnovne škole te u Sokolovcu u društvenom domu – istaknuli su.

Plemenitom činu darivanja krvi je tijekom tih pet dana tako pristupilo 456 osoba, no zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli dati krv te je na akcijama prikupljeno ukupno 398 doza. Po prvi puta je krv dalo 10 dobrovoljnih darivatelja krvi.

– Na lipanjskoj akciji Đurđa Jurenec iz Koprivnice 75. put dobrovoljno je darivala krv. Čestitamo i želimo joj puno zdravlja te još puno spašenih života i sretan ulazak u Klub 100 najzlatnijih darivatelja krvi Koprivničko-križevačke županije – zaključili su u društvu.

Izvor: GDCK Koprivnica
zatvori