Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Knjižnica uskoro počinje s ljetnim režimom rada, a tijekom ‘paklenih’ mjeseci pripremljeno je pregršt aktivnosti

Knjižnica i čitaonica Fran Galović uskoro uvodi ljetni režim rada, a tijekom nadolazećih vrućih mjeseci pripremljen je i bogat program.

Kako govore u koprivničkoj knjižnici, od 26. lipnja do 1. rujna knjižnica će ponedjeljkom i utorkom raditi od 12 do 19 sati, a srijedom, četvrtkom i petkom od osam do 15 sati. Uprava knjižnice pritom će raditi svakim danom od sedam do 15 sati. Tijekom srpnja i kolovoza knjižnica subotom neće raditi za korisnike.

S početkom ljeta knjižnica je također pripremila program događanja za djecu, mlade i odrasle korisnike koji vam donosimo u nastavku.


Programi za djecu:

Olimpijada čitanja 2023. – ljetni izazov čitanja namijenjen je učenicima od završenog prvog razreda do završenog četvrtog razreda osnovne škole, a s ciljem da se potakne čitanje iz užitka. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se u Dječji odjel knjižnice od 26. lipnja  do 7. srpnja.

Inkluzivna radionica Ljetni poligončić održat će se 5. srpnja od 9:30 do 10:15 u dvorištu knjižnice i Kina Velebit. Namijenjena je djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, a voditeljica je Jelena Dolenec.

Kreativne radionice za djecu Basnosvijet održat će se 20. srpnja od 11 sati do 12:30 i 8. kolovoza u 18 sati u Makerspaceu. U radionicama za djecu od sedam do 10 godina upoznajemo specifičan svijet kratkih priča išaran likovima životinja, prožet humorom, zanimljivim i vrijednim poukama. Voditeljica je knjižničarka Ranka Janus.

Susret dječjeg čitateljskog kluba Čituljko održat će se 27. srpnja u 10 sati u Makerspaceu, a tema susreta su naravno – knjige i čitanje. Klubu se mogu pridružiti djeca u dobi od osam do 12 godina, a voditeljica je knjižničarka Ida Gašpar.

Prototipiraonica za djecu Dječji odjel – u izradi održat će se 4. kolovoza u 10 sati u Makerspaceu. Promišljamo o novom Dječjem odjelu, a voditeljica radionice je studentica arhitekture Jana Petrić.

Inkluzivna radionica za djecu Vjetar u kosi – tandemac nas nosi održat će se 23. kolovoza u 9:30 ispred knjižnice. U zabavnoj radionici u suradnji s Udrugom slijepih djeca i članovi udruge zajedno će se provozati na tandem biciklima.

RoboPetak je na rasporedu svakog petka gdje će djeca moći koristiti dostupnu tehničku opremu u vremenu od 10 do 14 sati, a organizirane su i dvije radionice pod vodstvom profesora informatike Borisa Tonca 14. srpnja i 25. kolovoza u 10 sati.

Za sve programe za djecu prijave se primaju na [email protected] ili na broj 048/622-363 (kućni 105) do dana prije održavanja programa.

Programi za mlade:

Ciklus Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici
Knjižničari su se, skupa s knjižničnim volonterima, potrudili još jednom pripremiti zanimljive i poticajne kreativne aktivnosti s tematikom iz svijeta Harryja Pottera, uz koje će se polaznici radionica zabaviti i opustiti. Kroz ljetne praznike planirane su dvije radionice Škola za čarobnjake i Pismo iz Hogwartsa. Radionice će se održati 10. srpnja i 29. kolovoza od 17 sati do 18:30. Radionice su namijenjene mladima od 11 do 19 godina uz obavezne online prijave.

Programi za odrasle:

Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2023. otvoren je od do 31. kolovoza. Tema ovogodišnjeg natječaja je Nostalgija u Koprivnici.

Čitateljski klub Između redaka tijekom ljeta će održati tri sastanka. U utorak 27. lipnja razgovarat će se o knjizi Braća po grožđu koju je napisao John Fante, 25. srpnja razgovarat će se o knjigama Dubravke Ugrešić, dok su 22. kolovoza na rasporedu putopisi po izboru.

Zoom radionica Storytelling – naracija u funkciji medijskog izražavanja – nastavak projekta Otkrivamo knjižnicu! održat će se 8. srpnja.

Kreativna radionica za članove Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latica održat će se 8. kolovoza u 13 sati u Makerspaceu.

I tijekom ljeta svi zainteresirani mogu se prijaviti za Malu školu korištenja pametnih telefona za starije osobe. Prijave se primaju e-mailom na [email protected] ili na 048/622-363 (kućni 108), a edukacije će biti održane prema dogovoru.

Programi za sve:

Buvljak u našem dvorištu – što nekome ne treba, drugome dobro dođe. Buvljak će se održati dvaput tijekom ljeta, 29. srpnja i 26. kolovoza od devet do 12 sati. Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail [email protected] ili 048/622-363 (kućni 115).

Za više informacija posjetite internetsku stranicu knjižnice.

zatvori