Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Konferencija ‘Dobre prilike kontinentalnog turizma’ u Đurđevcu okupila brojne čelnika gradova i općina te vodeće ljude turističkih zajednica

U Domu kulture Đurđevac održana je poslovna konferencija “Dobre prilike kontinentalnog turizma”.

Jedno je to od većih okupljanja čelnika gradova i općina te vodećih ljudi turističkih zajednica iz cijele kontinentalne Hrvatske, koje je kroz tri tematska panela analiziralo dosadašnji razvoj turizma u unutrašnjosti Hrvatske te buduće perspektive koje se pružaju turističkim dionicima.

Upravo je Đurđevac jedan od uspješnih primjera hrvatskog kontinentalnog turizma, što je i razlog da se ova konferencija organizira baš tu. Kako je to rekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, svima na kontinentu je zajednička želja za razvojem turizma baš na ovom području.

Foto: Podravski radio

– Nasreću ili nažalost imamo more i zapostavili smo kontinentalni dio koji ima velike prirodne i kulturne znamenitosti. Ako pogledate da jedna Austrija ima pet puta veće prihode iz turizma nego cijela Hrvatska, a nema more, onda zapravo vidite koliki je potencijal u kontinentalnom turizmu koji se može odvijati tijekom cijele godine. Prvi cilj koji smo si mi u Gradu Đurđevcu zadali je da se vidi da se trudimo, to nam je prva ambicija iz koje dalje želimo stvarati rezultate i pomake – kazao je Lacković i dodao da je bitno promovirati kontinentalni turizam.

Jedna od specifičnosti Đurđevca je i mini zoološki vrt u kojem žive, a i rađaju se – deve. Podsjetimo, Lacković je prije osam godina bio gradonačelnik Đurđevca, a svoje sugrađane, pa i ostatak Hrvatske tada je iznenadio odlukom da u Đurđevac dovede nove životinjske vrste.

– Deve su bile trigger koji je stvorio vidljivost za ono što imamo od rariteta, odnosno đurđevačkih pijesaka koji su jedina pustinja takvog tipa u Europskoj uniji. Svi su znali za taj naš prirodni fenomen, no on nije mogao dobiti svoj prostor i vidljivost gdje bismo mi mislili da bi to bilo pametno i korisno. Počeli smo sa školom u prirodi i terenskom nastavom, a onda se rodila ideja da naši pijesci mogu biti sinonim hrvatske Sahare. Kako u Sahari obitavaju deve, tako smo i mi dovođenjem tri deve dobili enormnu vidljivost – zaključio je Lacković.

Spomenimo da je konferencija bila i svojevrsni uvod u najvažniju đurđevačku manifestaciju – ovogodišnju 55. Picokijadu.

Tekst: Silvija Zidar

 

Poslovna konferencija “Dobre prilike kontinentalnog turizma”🌳

Objavljuje Drava.info u Petak, 16. lipnja 2023.

zatvori