Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Koprivničkom Ivancu otvoreno novo igralište i sportski objekt, počeo i malonogometni turnir

Počela je proslava Dana općine Koprivnički Ivanec.

Naime, u tijeku je malonogometni turnir u Dolu, a riječ je o turniru djece od pet do 13 godina u organizaciji Škole nogometa Općine Koprivnički Ivanec koji će trajati do 20 sati.

Prije početka samog turnira svečano je pak otvoren i sportski objekt te malonogometno igralište. Kako je to objasnio načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj, riječ je o malonogometnog igralištu s umjetnom travom i reflektorima te uz to i praktički potpuno novim sportskim objektom koji će koristiti Nogometni klub Sloga, ali i Škola nogometa Općine Koprivnički Ivanec.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Projekt se provodi u dvije faze; u prvoj je 70 posto sportskog objekta srušeno i kompletno je izgrađen novi prostor s novim instalacijama, stolarijom i fasadom. Izgrađeno je i novo malonogometno igralište s reflektorima i ogradom koja ga štiti. Prijavljena je i druga faza te se nadamo da ćemo imati pozitivno rješenje – naglasio je Vrabelj te dodao da su dosadašnja obnova i izgradnja sufinancirani od strane Ministarstva turizma i sporta i LAG-a Podravina.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren naglasivši kako je danas važan dan za ovu općinu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– To je općina koja izuzetnu važnost poklanja mladima i sportu, a to je dobitna kombinacija u današnje vrijeme. Sport je alat kojim ovo društvo možemo sačuvati da bude zdravo – kazao je Koren.

Ispred Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije na otvorenju se okupljenima obratio Krešimir Belčić koji je istaknuo kako je ulaganje u sport zapravo ulaganje u budućnost djece te dodao da će savez pratiti sportski rad na području Koprivničkog Ivanca.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo da u nastavku dana od 17 do 22 sata još slijedi zabava uz tamburaški sastav Trojka Hollywood kod nogometnog igrališta.

>> Povodom proslave Dana općine Koprivnički Ivanec pripremljen bogat program – dolazi Miroslav Škoro, bit će nogometnih utakmica, paljenje krijesa…

zatvori