Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Treće mjesto za mlade Slavenaše u Poreču

Mlađi pioniri Slaven Belupa, dječaci rođeni 2010. godine, osvojili su odlično treće mjesto na turniru u Poreču.

Iz kluba poručuju da su mladi Slavenaši grupu prošli kao prvi sa 100-postotnim učinkom nakon pet utakmica i gol razlikom 19:0. U četvrtfinalu bili su bolji od Rovinja s 1:0, dok su u polufinalu istim rezultatom poraženi od slovenskog Aluminija. U utakmici za broncu prikazali su odličnu igru i svladali domaćina turnira Nogometni klub Poreč s 3:1.

Dodajmo da je na istom turniru sudjelovala i godinu dana mlađa generacija koja je osvojila izvrsno sedmo mjesto u konkurenciji godinu dana starijih protivnika. Nakon prolaska grupe s četiri pobjede i jednim porazom, nedostajalo je malo spretnosti i sreće za polufinale, no i ovako su zaslužili sve pohvale za prikazanu igru.

Limači su također osvojili sedmo mjesto. Nakon što su prošli grupu, u četvrtfinalu su nesretno dvije minute prije kraja susreta primili gol od slovenskog Aluminija, izgubili 1:0 i ispali iz borbe za medalje. U utakmici za sedmo mjesto svladali su Viroviticu s 3:0.

Prednatjecatelji, dječaci rođeni 2014. godine, bili su treći u svojoj grupi te nisu ušli u borbu za medalje. Na kraju su turnir završili kao dvanaestoplasirani, ali s lijepim, novim iskustvom.

zatvori