Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Šoderica i Jegeniš domaćini nacionalnog ribolovnog natjecanja, Petak: Sve ovo radimo zbog promocije sporta i turizma

Jezera Šoderica i Jegeniš ponovno će biti domaćini državnog ribolovnog natjecanja.

Kako je danas najavljeno na konferenciji za medije, od 30. lipnja do 2. srpnja na spomenutim jezerima održat će se 67. Kadetski kup HŠRS-a za kadete i kadetkinje u lovu ribe udicom na plovak. Ovo je već treće državno natjecanje u posljednjih nekoliko godina koje se organizira upravo na ovim jezerima u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Ivan Petak, predsjednik Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je kako kadetski kup ima svoju svoju povijest.

Snimio Valentino Štefanek.

– Prošle godine započeli smo razgovore s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije i Zajednice sportova Koprivničko-križevačke oko kandidature. Kada smo se dogovorili da možemo napraviti natjecanje, tada smo se i kandidirali te smo odabrani za organizatora. Već smo 2016. i 2019. godine također organizirali velika državna natjecanja te imamo iskustva – kazao je Petak.

Nastavio je kako su s organizacijom natjecanja počeli na vrijeme te su sve ribolovne staze, ali i ostale pojedinosti natjecanja već odavno spremne.

– Centar svih zbivanja i organizacije bit će Ribički dom Koprivnica na Šoderici. Kao klub adaptirali smo prostorije te je sve spremno za početak natjecanja. Sve ovo radimo zbog promocije ribolovnog sporta, ali i ribolovnog turizma. Moramo naglasiti kako su naši ribiči, veliki i mali, konstantno u vrhu državnih natjecanja – naglasio je.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, zahvalio je i čestitao savezu na još jednoj organizaciji nacionalnog natjecanja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zahvalio bih i svima ostalima koji su uključeni na bilo koji način u organizaciju ovog natjecanja. Županija posvećuje veliku pažnju turizmu i turističkoj promociji, a jedan od važnih segmenata je i ribolovni turizam. Naša županija obiluje brojnim prirodnim bogatstvima, jezerima i rijekom Dravom koja privlače brojne ribolovce – rekao je Ljubić.

Naglasio je kako Županija već godinama podržava savez kroz Zajednicu sportova koprivničko-križevačke županije.

– Osim toga, Županija je pokrovitelj i brojnih ribolovnih natjecanja na našem području. Sportski ribolov je jedan od najtrofejnijih sportova u našoj županiji, a razlog tome su trud, zalaganje i vještine naših sportaša na koje smo iznimno ponosni. Završnica kadetskog kupa okupit će više od 350 natjecatelja iz cijele Hrvatske i vjerujemo da će to biti odlična promocija naše županije, ribolova i ribolovnog turizma – poručio je Ljubić.

Ljubić je napomenuo kako u Koprivničko-križevačkoj županiji ima više registriranih ribolovaca nego u gradu Zagrebu, njih gotovo 3.000.

– Vjerujemo da će ova manifestacija ovu brojku dodatno učvrstiti – zaključio je.

Stanislav Lovković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, kazao je kako je zajednica bila oduševljena kada je čula za informaciju da bi se išlo u kandidaturu za ovo natjecanje.

Snimio Valentino Štefanek.

– U zajednici smatramo da je ovo prvenstvo važna stvar za našu županiju te za promociju sporta i turizma. Zahvaljujem predsjedniku saveza što se odlučio na organizaciju ovakvog važnog i velikog natjecanja jer je to vrlo zahtjevna organizacija s obzirom na to da se lovi na dvije vode u kategorijama dječaka i djevojčica – kazao je.

Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad, rekao je kako im je čast biti domaćin ovog velikog natjecanja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Odlična organizacija saveza svakako je preporuka za buduća natjecanja, a osim ribolova kao sporta, predstavit će se i turistička ponuda. Na području Legrada bilježimo porast broja prodanih dnevnih i godišnjih karata za 10 posto što znači da sve veći broj ribolovaca ciljano dolazi kod nas. Vjerujem da će se posjetitelji odazvati u velikom broju, a natjecateljima želim puno uspjeha – istaknuo je.

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, pridružio se pohvalama organizacije natjecanja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Natjecanje će dodatno revitalizirati Šodericu i Jegeniš, okupit će se brojni posjetitelji i to će biti poticaj za nove manifestacije što je dobro za naše općine. Drnje ima veliki potencijal ribolovnog sporta, imamo države prvake – Štuke iz Torčeca, a ovo će biti odlična promocija za županijsku turističku ponudu. Pozivam vas da svi zajedno podržimo natjecatelje, družimo se i da nam ova manifestacije ostane u lijepom sjećanju – zaključio je.

Dodajmo kako će se svečanost otvaranja natjecanja održati ispred kampa na Šoderici u petak u 16:30, dok će se svečano zatvaranje i proglašenje rezultata održati u Koprivnici u nedjelju u 16 sati.

zatvori