Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Savez Alpe Jadran dodijelio financijska sredstva za četiri projekta s područja naše županije

Članovi Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran održali su u Grazu radni sastanak na kojem su dodijeljena financijska sredstva projektnim prijedlozima, a sufinancirana će biti i četiri projekta s područja Koprivničko-križevačke županije.

Projektnim prijedlozima s područja naše županije odobreno je sufinanciranje u iznosu od 10.000 eura, poručili su iz Službe ureda župana.

Za Folklorni ansambl Koprivnica odobreno je 2.000 eura, Udruzi Stari zanati dodijeljeno je 3.000 eura, Košarkaškom klubu Koprivnica 4.000 eura sredstava, dok je za Turističku zajednicu grada Koprivnice određeno 1.000 eura.

Spomenimo kako je u 2022. godini Savez Alpe Jadran kroz dva javna poziva odobrio sufinanciranje sedam projekata prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije, a dodijeljeno im je nešto više od 22.000 eura.

Dodajmo i da je na sastanku definirano razdoblje provedbe drugog javnog poziva koji će biti otvoren od sredine kolovoza te će se pružiti nova prilika prijaviteljima za ostvarivanje financijske podrške Saveza u provedbi projekta.

Prikazani su primjeri dobre prakse s području obrazovanja te su prezentatori iz regija članica Saveza prikazali provedene projekte kojima je povećana kvaliteta učenja i razvoja vještina. Razmjena iskustava rezultirala je novim projektnim idejama između obrazovnih ustanova.

zatvori