Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: PRIJAM ŽUPANA U Rasinji dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima

Održan je svečani prijam za najuspješnije učenike i mentore s područja županije koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini te osvojili jedno od prva tri mjesta.

U dvorani Osnovne škole Andrije Palmovića u Rasinji prijamu koji je organizirao koprivničko-križevački župan Darko Koren prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, načelnik općine Rasinja Danimir Kolman, ravnatelji škola te brojni učenici i mentori.

Pročelnica Ana Mušlek uvodno je pojasnila kako su u ovoj školskoj godini u našoj županiji provedena 22 županijska natjecanja u znanju te 12 sportskih natjecanja na kojima je sudjelovalo gotovo 2.000 učenika i nešto više od 400 mentora.

– Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja s 28.000 eura, a najuspješniji učenici pozvani su na državna natjecanja – dodala je.

Učenici s područja naše županije bili su izuzetno uspješni i na državnoj razini natjecanja, a ukupno je nagrađeno 20 učenika koji su osvojili prva mjesta, 19 učenika koji su osvojili druga mjesta te šest učenika koji su osvojili treća mjesta. U ekipnoj konkurenciji devet ekipa osvojilo je prvo, drugo i treće mjesto.

– Ravnatelj škole u Rasinji Krunoslav Belaj i načelnik Kolman zahvalili su Županiji na podršci u svim aktivnostima te istaknuli kako je projekt izgradnje školske dvorane bio velik doprinos razvoju cijele zajednice – poručili su iz Službe ureda župana.

Okupljenima se obratio i župan Darko Koren koji je istaknuo važnost održanog prijama.

– Ovo je velik dan i za sve nas, a posebno pozdravljam učenike koji su svojim trudom, zalaganjem, znanjem i marljivošću zaslužili biti ovdje. Svake godine se veselimo ovom prijamu, a ove godine odlučili smo ga organizirati u novoj školskoj dvorani u Rasinji, jednoj od njih pet koje su stavljene u funkciju prošle godine – rekao je te dodao kako će nagrađenim učenicima ovo biti motivacija da nastave putem uspjeha.

Ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić obratio se uime svih škola te naglasio kako su nagrađeni učenici samo pokazatelj da smo županija znanja. Dodajmo kako su za glazbeni doprinos svečanosti bili zaduženi učenici Dora Marin te dobitnik Oskara znanja Vanja Matijaško.

zatvori