Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Povijesnom tribinom i prigodnim programom proslavljena 190. obljetnica školstva u Đelekovcu

Povodom 190. obljetnice školstva u Đelekovcu održana je povijesna tribina u sali Vatrogasnog doma.

– Tribina je okupila gotovo sve učitelje naše škole, učenike od petog do osmog razreda, bivše učenike, mještane zaljubljenike u đelekovečko školstvo te prijatelje škole. Odličnim predavanjima i crticama iz školskog života počastili su nas povjesničar Hrvoje Petrić koji je prikazao najstariji period školstva u Đelekovcu, Nikola Paradžik, student povijesti i naš bivši učenik, Marija Harambaša, učiteljica povijesti iz naše škole, te etnologinja Vesna Peršić Kovač – poručili su iz Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Sonja Vuljak prikazavši školu kakva djeluje danas.
Za umjetnički dio programa zaslužni su bili gosti iz Peteranca, Bemian duet, a poeziju su recitirali učenici i djelatnici škole.

– Svojim nas je dolaskom počastio i nekadašnji učitelj naše škole Anđelko Škoda, a ugostili smo i prijašnjeg načelnika Dragu Drvarića koji je među najzaslužnijima za osamostaljenje škole. Za pripremu domjenka zaslužne su bile učenice od petog do osmog razreda i učiteljica Sabina Matiša s maštovitim kreacijama te članice Društva žena. Bila je ovo lijepa večer sjećanja na neke prošle dane i na bogatu povijest školstva našeg Đelekovca – zaključili su.

zatvori