Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Osnovnoškolci iz Gole ugostili vršnjake iz Mađarske, sportskim aktivnostima pokazali da jezične barijere ne postoje

Da u sportu ne postoje jezične barijere pokazali su učenici Osnovne škole Gola i polaznici škole iz Berzenca u Mađarskoj.

Kako govore u Osnovnoj školi Gola, učenici su ove školske godine izašli iz okvira naše domovine i ostvarili suradnju s Osnovnom školom Kavulák János.

– Prvi susret za učenike i djelatnike dviju škola održan je 24. svibnja. Zbog jezičnih barijera, dvije ravnateljice dogovorile su da prvo druženje učenika i djelatnika bude u znaku sporta, jer “Sport ne poznaje granice”. Naša škola ugostila je 40 učenika sedmih i osmih razreda koji su bili u pratnji svojih učitelja i ravnateljice Andreje Tóthné Szilvási. Pridružile su im se i dvije učiteljice iz Područne škole Vizvar, također iz Republike Mađarske. Zanimljivost je bila što su učenici i učitelji došli biciklima od Berzenca do Gole. Trebalo im je samo pola sata – poručuju iz škole.

Gosti su tako razgledali prostorije matične škole, sportsku dvoranu i novo igralište, a održani su sportski susreti u muškom i ženskom futsalu, odnosno dvoranskom nogometu. Nakon sportskog druženja gosti su počašćeni u blagovaonici škole.

– Ravnateljica škole Violeta Pranjić druženje s kolegicama i kolegama iz Mađarske nastavila je u svom uredu dogovorivši daljnju suradnju za sljedeću školsku godinu. Susretu se pridružio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je pozdravio sve učenike i djelatnike iz Mađarske te čestitao ravnateljicama na pokretanju suradnje dviju škola – zaključuju.

zatvori