Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara organizirala jubilarni 20. Dječji sajam, podijeljena brojna priznanja i zahvale

Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i ove godine je organizirala tradicionalni Dječji sajam, a proslavljena je i jubilarna 20. obljetnica sajma.

Ravnateljica Marica Cik Adaković obratila se okupljenima te naglasila kako je škola danas puno više od samog stjecanja znanja.

– Kada danas pogledate svoje prijatelje ili kumove, nije najvažnije jesu li nekada bili odlikaši ili najbolji učenici, već je važno kakvi su ljudi te imaju li razvijene neke vještine. Cijenimo intelektualne napore i djecu učimo te odgajamo za to, ali ne smijemo zaboraviti rad rukama – kazala je te dodala kako se organizacijom ovog sajma kod učenika razvija poduzetnički duh.

Ispred škole okupio se velik broj malih izlagača i još veći broj gostiju koji su kupnjom proizvoda podržali sve ono što učenici rade tijekom cijele godine.

Sajmu je prethodila završna školska priredba u potpuno ispunjenoj školskoj dvorani, a učenici su se predstavili svojim glazbenim, plesnim, dramskim i literarnim umijećima. Nakon priredbe podijeljene su zahvalnice svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali na brojnim natjecanjima.

– Naši učenici i njihovi mentori i ove su godine bili zaista vrijedni. Sudjelovali su na brojnim natjecanjima te smo ponosni na njih – istaknula je ravnateljica Cik Adaković.

Zahvalnice su dobili i nekadašnji ravnatelj škole, a ujedno i inicijator Dječjeg sajma Dražen Podravec, načelnik Općine Virje Mirko Perok, zamjenik župana Ratimir Ljubić, tajnica Županijske obrtničke komore Marinela Bašić te bivši tajnik Obrtničke komore Božo Barać.

Spomenimo kako su priredbi i sajmu prisustvovale i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka Jasmina Sinovec.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori