Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: NEMČIĆI PROSLAVILI DAN ŠKOLE Ravnatelj Sočev: Pozitivna energija osjeća se u cijeloj školi i bit će potrebna za nadolazeće izazove

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski proslavila je jučer 66. obljetnicu djelovanja u Domoljubu.

Dvoranu su do posljednjeg mjesta ispunili mali i veliki Nemčići koji su uživali u zanimljivom i bogatom programu.

Svečanosti su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, a uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uvodnim govorom učenicima i nastavnicima obratio se ravnatelj škole Darko Sočev zahvalivši im na odličnoj suradnji i pozitivnoj energiji koja se osjeća u cijeloj školi, a koja će biti potrebna za nadolazeće izazove.

Dan škole Nemčićima je čestitao i gradonačelnik.

– Za Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski možemo sigurno reći da je doista to prva osnovna škola u kojoj je počinjao razvoj obrazovanja u Koprivnici. Svojim stavom prema radu i čuvanjem same zgrade te okoliša, na jedan najbolji mogući način čuvate njezinu vrijednost. Ona je pečat i simbol naše Koprivnice, nalazi se na mnogobrojnim razglednicama i sličicama, ona je slika koja putuje i govori što to Koprivnica danas je, ali i kako se ta Koprivnica danas ponaša prema svojoj baštini, prema svojoj povijesti – istaknuo je Jakšić.

Iskrene čestitke povodom Dana škole slavljenicima je uputio i zamjenik župana Ljubić istaknuvši odličnu suradnju koju Županija ima s ovom školom.

zatvori