Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Nagrađeni najbolji đurđevački učenici, Janči: Vi ćete otvarati nova radna mjesta, donositi ideje i biti nositelji razvoja našega kraja

Učenici Osnovne škole Đurđevac, Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva zajedno s mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima sudjelovali su na prijamu kod đurđevačkog gradonačelnika Hrvoja Jančija.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi govore da je gradonačelnik Janči pozdravio okupljene učenike i mentore te im čestitao na postignutim rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju grad i školu.

Izvor: Grad Đurđevac

– Iz godine u godinu sve je više nagrađenih što nam govori da se u naše tri škole jako puno radi na edukaciji nastavnika i djelatnika, ali i na uvođenju novih materijala i metoda u nastavi što u konačnici dovodi do ovako uspješnih rezultata. Znam da su učenici i mentori tijekom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Tako smo nagradili ukupno 75 učenika i 44 mentora. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja – rekao je.

Važno je spomenuti da su vrhunske rezultate ostvarili i učenici na raznim sportskim natjecanjima u različitim disciplinama i to njih čak 103, a za njih je za nagradu organizirano druženje i domjenak u utvrdi Stari grad.

Okupljene mentore i učenike pozdravio je i čestitao im na brojnim uspjesima i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Izvor: Grad Đurđevac

– Ovdje su prisutni naši najbolji učenici i mentori koji su ostvarili vrhunske rezultate, vi ste budućnost grada i Hrvatske. Znamo da je naš grad orijentiran prema školstvu, da cijeni trud i znanje stečeno kroz obrazovne programe. Prisjetimo se, nije uvijek znanje bilo na prvom mjestu, ali vrijeme koje dolazi je upravo vrijeme znanja i razvoja. Svi ste vi izvrsni i težite izvrsnosti uz pomoć i vodstvo svojih mentora te ćete upravo zahvaljujući stečenom znanju, iskustvu i vještinama u budućnosti ubirati svoje plodove rada unutar naše zajednice pa i šire – istaknuo je.

Gradu i gradonačelniku na financijskoj i materijalnoj podršci tijekom godine zahvalili su ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Tomislav Ostojić i ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar. Učitelj Nikola Mihočka i učenica Sara Martinčić u ime mentora i učenika osnovne škole čestitali su pak svima okupljenima na postignućima istaknuvši kako je potrebno puno truda bi se ostvarili rezultati koji su na ponos školi i gradu.

Profesor Tihomir Robotić iz Strukovne škole Đurđevac te profesorica Irena Tišljar iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju, dok su u ime nagrađenih učenika na ovom velikom priznanju zahvalili učenica strukovne škole Marina Jendrašić te učenik gimnazije Željko Zebec.

Nakon svečanog dijela i prigodnog programa gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone. Čak 119 učenika i mentora nagrađeno je poklon bonovima vrijednosti oko 7.200 eura.

zatvori