Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Na održanoj izvještajnoj skupštini Vatrogasne zajednice grada Koprivnice najavljeni novi projekti i podijeljena priznanja

U Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice spremaju se novi projekti.

Rečeno je to na 71. redovnoj izvještajnoj skupštini zajednice na kojoj je i predstavljen rad za 2022. godinu, a jednoglasno je prihvaćeno izvješće o radu te izvješće Nadzornog odbora.

Na sjednici su sudjelovali predsjednici, zapovjednici i tajnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava te javnih vatrogasnih postrojbi, kao i gosti iz Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i Slovenije.

– Sjednicu skupštine vodio je predsjednik Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, a brojne aktivnosti iz 2022. godine predstavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Željko Cvrtila. Izvješće o radu te izvješće Nadzornog odbora jednoglasno je prihvaćeno, kao i izbor nove tajnice Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Marije Potroško Kovačić – kazali su iz gradske Vatrogasne zajednice.

Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uručio je zahvalnicu Slavku Tucakoviću te pritom naglasio kako je uvjeren da će on kao predsjednik tražiti i dobiti sve najbolje od gradskih dobrovoljnih društava i njihovih članova.

– Kao gosti na skupštini prisutni su bili i vatrogasci prijateljske Gasilske zveze Lendava čiji je predsjednik Srečko Prendl čestitao na dobrom radu te održavanju prijateljstva sa slovenskim vatrogascima koje traje već godinama – dodali su.

Okupljenima se obratio i Slavko Tucaković naglasivši da zajednica sprema nove projekte poput nabavke manjih terenskih vozila koja će biti opremljena modulima za gašenje požara na teže pristupačnim područjima.

– Potrebna oprema nabavit će se u skladu s potrebama svakog pojedinog dobrovoljnog vatrogasnog društva te uz podršku Grada Koprivnice. Nakon prijelaznog razdoblja od kraja 2022. godine, kada je obavljena promjena u vodstvu, do danas je poslovanje i rad stabilno, proaktivno i okrenuto građanima koji trebaju vatrogasce u svim problemima i nedaćama koje ih zateknu – naglasio je.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pohvalio je dobru suradnju između svih vatrogasnih organizacija, ali i rezultate koji pokazuju koliko vatrogasci daju za građane Koprivnice.

– Posebno nas veseli broj mladih ljudi koji se učlanjuju u vatrogasna društva i ostvaruju odlične rezultate na natjecanjima. To govori i o kvaliteti predanog rada starijih vatrogasaca koji su već godinama nositelji dobrovoljnih društava i sigurnosti našeg grada – zaključio je gradonačelnik.

zatvori