Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Lijepo vrijeme idealno je za odlazak u Hostel Borik, Bažulić: Za sve ljubitelje prirode i prirodnog okruženja pripremili smo razne sadržaje

U Park šumi Borik u Đurđevcu nalazi se hostel sa smještajnim kapacitetima, a njime nas je proveo Matija Bažulić, direktor tvrtke Stari grad.

Govori nam da su smještajni kapaciteti prvenstveno namijenjeni školarcima i vrtićarcima koji dolaze u školu u prirodi, ali i svim drugim dječjim i odraslim grupama.

– Za djecu su organizirane i kreativne radionice na koje djeca kroz rad mogu upoznati prirodne baštine Đurđevačkih pijesaka i Park šume Borik, a dostupne su i zabavne sportske aktivnosti. Uz smještajne kapacitete posjetitelji mogu šetati uređenim poučnim stazama Đurđevačkih pijesaka i Park šume Borik – kazao je Bažulić.

Istaknuo je da hostel ima kapacitet 45 dječjih ležajeva i to po jedna spavaonica za dječake i za djevojčice s krevetima na kat, a za pratitelje, odnosno učitelje ili edukatore tu je dodatna spavaonica s pet ležajeva. Uz spavaonice, hostel ima potpuno opremljenu blagovaonicu, multifunkcionalnu dvoranu te kabinet u podrumskim prostorijama za izvođenje radionica.

– U zgradi hostela održava se škola u prirodi kako bi djeca neposrednim sudjelovanjem mogla upoznati bogatstvo đurđevačke autohtone flore i faune, participirati u raznim tematskim radionicama te stjecati nova praktična znanja i vještine. U sklopu hostela također se nalazi sustav za iznajmljivanje električnih bicikala te amfiteatar – prirodan ambijent za realizaciju škole na otvorenom namijenjen za učenje u prirodi, održavanje predavanja, panel diskusija i javnih tribina. Uređena je i trim staza s 20 postaja. Osim toga, duž trim staze uspostavljena je i poučna staza s 20 klupa koja sadržava ekološke poruke, čime se nastavlja raditi na promociji te dodavanju sportskih i turističkih sadržaja kako bi se očuvala borova šuma – pojasnio je.

Kada je riječ o dodatnoj ponudi, naglasio je kako nude mogućnost održavanja konferencija do 30 ljudi, zatim dječjih rođendana, igraonica, ručkova, mogućnost održavanja raznih proslava i domjenaka do 100 ljudi, tu su i šetnje, odnosno vožnje biciklom u prirodi i to trim stazom dugom otprilike šest kilometara, zatim tu je i vanjski amfiteatar, a nude i mogućnost održavanja edukativno-zabavnih radionica.

S obzirom na to da nam je stiglo ljeto, vrijeme je lijepo i toplo, za sve ljubitelje prirode i prirodnog okruženja njihov vikend restoran će biti otvoren svake subote i nedjelje gdje će se gosti moći osvježiti hladnim napitkom, zasititi se ukusnom hranom, a za najmlađe bit će organizirani takozvani “napuhanci” i ostale aktivnosti.

– U planu su i ljetni edukativno-zabavni kampovi za najmlađe, ljetne večeri uz koncerte, stand up večeri… Za sve detalje možete nas pratiti na Facebook stranici Đurđevački pijesci – zaključio je Bažulić.

zatvori