Nedjelja, 1. rujna 2024.

FOTO: KUKURIČEK 2023. Najsjajniji dječji festival ove godine okupio više od 400 mališana, evo tko je sve nagrađen

Na jučerašnjem Kukuričeku koji je održan u Đurđevcu glavna nagrada Grand prix je pripala Ledi Turato i dječjem zboru Torretta iz Rijeke, a nagrada publike zboru đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak.

Izvijestili su to iz đurđevačke Gradske uprave nakon što je 21. po redu Dječji festival Kukuriček i ove godine zasjao u punom sjaju te je okupio više od 400 djece.

– I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, a publika je uživala u 21 novoj pjesmi koje su izvodila djeca i dječji zborovi iz cijele Hrvatske, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine. Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati i u sjajnim izvedbama dječjih zborova – naglasili su u Gradu Đurđevcu.

Spomenimo još da je nagrada za najbolju glazbu pripala Aleksandru Valenčiću, za najbolje stihove Suzani Belčić, a nagrada za najbolji aranžman pripala je Josipu Vukoji. U kategoriji solista prvo mjesto osvojio je Toma Šaban iz Zagreba, Lana Đurović iz Crne Gore osvojila je drugo mjesto, a treće Sara Zeba iz Virovitice. U kategoriji zborova prva je bila Osnovna škola Zamet iz Rijeke, drugi su Slavuji iz Virovitice, dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola Petra Preradovića iz Pitomače.

Od domaćih izvođača nastupili su Rea Lepoglavec iz Đurđevca i Emma Živko iz Pitomače te zborovi Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i osnovnih škola Ferdinandovac i Petra Preradovića iz Pitomače.

Izvor: Podravski radio / Foto: Larisa Međimurec

Okupljenima se na samom početku festivala obratio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček – rekao je Janči.

U sličnom je tonu nastavio predsjednik Udruge Kukurjek Davor Jendrašić.

– Posebno zahvaljujem učiteljima, učiteljicama, odgojiteljicama iz vrtića, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival, te ovom prilikom zahvaljujem i svim sponzorima – kazao je.

zatvori