Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički atletičari uspješni u Čakovcu

U Čakovcu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete te za kadete i kadetkinje na kojemu su nastupili i atletičari Atletskog kluba Koprivnica.

Iz kluba navode kako je na utrci 80 metara s preponama za mlađe kadetkinje nastupila Karla Obranović i plasirala se u finale gdje je osvojila peto mjesto.

Dora Lovrinović nastupila je za kadetkinje na 100 metara te osvojila 10. mjesto, a u istoj disciplini za kadete nastupili su i Dorian Držanić, Leon Strelec, Luka Kvaternik te Lukas Petrić.

– U kvalifikacijama na 100 metara Držanić je osvojio treće mjesto, Strelec je bio četvrti, Kvaternik se našao na drugom mjesto i po vremenu se plasirao u finale, kao i Petrić koji je bio treći. U finalu utrke Kvaternik je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, a Petrić četvrto – kazali su iz kluba.

U bacanju koplja Ivana Cenko osvojila je osmo mjesto.

Za mlađe kadetkinje u disciplini na 200 metara nastupile su Iva Mikulec i Karla Obranović.

– U utrci na 300 metara s preponama nastupio je Vili Lipuš, a za kadetkinje Dora Lovrinović. Za mlađe kadete nastupio je Petar Slavinić i to u disciplini na 1.000 metara te osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske – dodali su.

Sastav za štafetu kadeta činili su Dorian Držanić, Lukas Petrić, Leon Strelec i Luka Kvaternik, a osvojili su treće mjesto.

Spomenimo kako je u sveukupnom poretku osvojenih medalja za kadete i kadetkinje, Atletski klub Koprivnica osvojio osmo mjesto u konkurenciji 50 klubova iz čitave Hrvatske s osvojenih šest medalja. Kada je riječ o medaljama za mlađe kadete i kadetkinje, klub je osvojio izvrsno sedmo mjesto s dvije osvojene medalje.

zatvori