Nedjelja, 1. rujna 2024.

FOTO Đurđevac dobio prvog kadetskog šahovskog državnog prvaka

Članovi Šahovskog kluba Picok Đurđevac ostvarili su odlične rezultate na Prvenstvu Hrvatske za kadete.

Iz kluba su poručili kako je laskavu titulu državnog prvaka osvojio Viktor Gašparec, dok je Gabriel Kapitanić postao državni doprvak.

– Današnji dan ostat će upamćen kao datum kada smo dobili prvog kadetskog državnog prvaka u standardnom šahu. Ovaj veliki rezultat postigao je Viktor Gašparec i time se zlatnim slovima upisao u klupsku povijest – naglasili su.

Istaknimo kako je Gašparec zlato osvojio u konkurenciji kadeta do osam godina starosti. Uz zlato, Gašparec je osvojio i broncu u konkurenciji kadeta do devet godina.

– Gašparec je ovim uspjehom popravio do sada najbolji rezultat koji je jedan naš kadet ostvario na državnom natjecanju u standardnom šahu. Naime, prije dvije godine Gabriel Kapitanić osvojio je prvu klupsku kadetsku medalju, a ove godine je ponovio taj uspjeh. Danas je Gabriel osvojio srebro u kategoriji kadeta do 10 godina starosti te time upotpunio ovaj prekrasan dan – dodali su u klubu.

Iz kluba su naglasili kako su do sada imali državne prvakinje u kadetskoj konkurenciji te da im je jako drago što su i njihovi kadeti pokazali da mogu ostvarivati uspjehe na najvišoj razini.

Od ostalih predstavnika kluba, Ivan Horvat bio je sedmi u konkurenciji do 13 godina, u istoj starosnoj konkurenciji Mia Marijan osvojila je 18. mjesto. David Jovičić u konkurenciji do devet godina zauzeo je 31. mjesto.

– Ponosni smo na njihove rezultate na kojima im čestitamo – zaključili su u klubu.

zatvori