Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO COOR Podravsko sunce podizanjem zelene zastave simbolično proslavio unapređenje ustanove u viši status Ekoškole

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce podizanjem zelene eko zastave simbolično je proslavio unapređenje ustanove u viši status Ekoškole.

Naime, centar je zbog izvanrednih postignuća u obrazovanju za održivi razvoj i kontinuirano poboljšavanje održivog učinka škole, kao i šire zajednice, dobio Dijamantni status škole, istaknuli su u Gradskoj upravi.

– Uz mnogobrojne polaznike škole, njihove roditelje, zaposlenike, ravnateljice i ravnatelje osnovnih škola, svečanosti su, kojoj je domaćin bila ravnateljica Radmila Popović, uime Grada Koprivnice prisustvovali saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž te uime tvrtke Komunalac predsjednica Uprave Nataša Tetec i članica Uprave Dubravka Horvat – napomenuli su.

Uz to, predstavljen je projekt uređenja okoliša i voćnjaka oko škole. Uređene su tako kućice za pčele, posađene biljke pogodne za pčele, postavljene su metalne pločice s nazivima biljaka, informacijsko-edukacijska ploča o dudu, kao i komposter.

Dodajmo i da Podravsko sunce ove godine slavi važne obljetnice – 60 godina od osnivanja prvog posebnog razrednog odjela, 20 godina rada centra te 15 godina provođenja međunarodnog projekta Ekoškola.

zatvori