Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Čak 52 odjeljenja mladih vatrogasaca odmjerilo snage na Županijskom vatrogasnom natjecanju

Čak 52 odjeljenja mladih vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije u subotu su u Prugovcu odmjerila snage na 14. Županijskom vatrogasnom natjecanju vatrogasne mladeži i podmlatka.

Kako je poručila Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, natjecanje je organizirala Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije uz domaćinstvo DVD-a Prugovac i VZO-a Kloštar Podravski.

Natjecatelji su nastupili u četiri kategorije, mladež muška, mladež ženska, pomladak muški i pomladak ženski.

– Prve tri ekipe iz kategorije mladeži plasirale su se na državno natjecanje koje će se ove godine održati na Pagu, a prve tri ekipe muškog i ženskog pomlatka nastupit će na natjecanju Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske koje će se održati u Čakovcu – istaknula je Markić.

Dodajmo kako su svečanom zatvaranju i podjeli medalja prisustvovali Darko Palaš, predsjednik VZŽ koprivničko-križevačke, Zvonimir Habijan, zapovjednik, Siniša Pavlović, načelnik Kloštra Podravskog, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije te Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac koji su pohvalili sve ekipe na trudu, vještinama i rezultatima, a ujedno su i podijelili medalje najboljima.


Rezultati:

MLADEŽ MUŠKI – 13 ekipa
1. DVD Koprivnica
2. DVD Draganovec
3. DVD Đurđic

MLADEŽ ŽENSKA – 5 ekipa
1. DVD Koprivnica
2. DVD Štaglinec
3. DVD Novo Virje

POMLADAK MUŠKI – 27 ekipa
1. DVD Hrsovo
2. DVD Povelić
3. DVD Cirkvena

POMLADAK ŽENSKI – 7 ekipa
1. DVD Koprivnica
2. DVD Starigrad
3. DVD Cirkvena

zatvori