Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Belčić: Nogometni klubovi iz županije dobit će sveukupno 1.011 lopti vrijednih 35.000 eura

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije u četvrtak će na skupštini predstavnicima nogometnih klubova s područja županije podijeliti čak 1.011 nogometnih lopti vrijednih 35.000 eura.

Istaknuto je to na konferenciji za medije održanoj danas u prostorijama saveza.

Krešimir Belčić, ispred županijskog Nogometnog saveza, istaknuo je kako će se skupština održati u četvrtak u 18 sati u Domu mladih.

– Izvršni odbor županijskog Nogometnog saveza odlučio je u ovoj godini dodijeljena sredstva od Hrvatskog nogometnog saveza uložiti u nabavku onoga što je klubovima najpotrebnije, a to su nogometne lopte. Klubovi će dobiti tri vrste lopti, među kojima su i lopte s kojima se igra SuperSport hrvatska nogometna liga, njih će biti podijeljena 251. Kako su ove lopte službene lopte najelitnijeg nacionalnog natjecanja, kod prikupljanja ponuda odlučili smo se našim klubovima ponuditi najbolje i provjereno – naglasio je Belčić.

Dodao je kako će svaki klub iz Druge županijske nogometne lige, pa prema višim rangovima natjecanja, dobiti pet lopti za igranje, dok će posljednja dva stupnja natjecanja dobiti po tri lopte za igranje. Belčić je kazao kako će svi klubovi dobiti i lopte druge kategorije koje su namijenjen za trening, a njih će dobiti najmanje 10 komada, a nabavljeno ih je čak 590.

– Ono što je klubovima najteže kada rade s djecom, jest nabaviti kvalitetnu loptu veličine četiri. Takvih će 170 lopti biti podijeljeno školama nogometa i svim klubovima koji rade s kategorijama U9 i U11. Svaki klub dobit će minimalno pet lopti – rekao je.

Županijski savez također je uspio ispregovarati, naglasio je Belčić, da će klubovi dva puta godišnje moći napraviti zabilješku te po vrlo povoljnim cijenama kupiti ove tri lopte.

– Neki klubovi su ove godine imali prilike igrati s takozvanim uhlsport loptama te su svi oduševljeni njihovom kvalitetom – naglasio je te dodao kako se nada da će Ivan Bračko, povjerenik za natjecanje, uspjeti s delegatima iskontrolirati da se igra s navedenim loptama.

Naglasio je kako savez nije propisao da se utakmice moraju igrati s tim loptama, već da žele dati klubovima slobodu odlučivanja.

– Smatram da se s pet lopti tijekom sezone bez problema može odigrati prvenstvo. Posebno znajući da će klubovi dobiti i lopte za treninge – kazao je povjerenik Bračko.

Belčić je napomenuo kako je komisija za pregled nogometnih terena i objekata još prošle godine donijela novi pravilnik koji polako ide u proceduru i funkciju.

– Želimo da naši najbolji klubovi imaju što bolje uvjete te im savez u tome stoji na raspolaganju da se to što bolje odradi. Donijeli smo odluku da u novoj sezoni svi klubovi u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi moraju imati aluminijske golove. Savez nabavku istih sufinancira s dvije trećine potrebnih sredstava. Prošle godine sredstva je uzelo 19 klubova, dok će ove godine još šest klubova nabaviti aluminijske golove – rekao je.

Belčić je istaknuo i kako su i klubovi iz nižih rangova natjecanja iskoristili ovu subvenciju.

– Savez će i dalje sukladno svojim mogućnostima i donacijama, prvenstveno HNS-a, raditi tako da sav dobiveni novac ulaže u infrastrukturne projekte, gdje smatramo da su tereni, golovi i lopte prvo i osnovno što trebamo imati i zadovoljiti u što većoj mjeri kvalitetu – zaključio je Belčić.

Slušaj uživo
zatvori