Utorak, 30. travnja 2024.

DOVRŠENA VELIKA ISTRAGA ‘Pala’ sedmorka koja je krijumčarila strane državljane i tako zaradila najmanje 198.000 eura

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad osobama koje su se udružile radi krijumčarenja stranih državljana.

Vijest je to upravo pristigla iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, a krim istraga provedena je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako govore u policiji, riječ je o dvojici turskih državljana starosti 39 i 46 godina i petorici hrvatskih državljanina starosti 19, 23, 44, 52 i 22 godine.

– Sumnja se da su počinili više kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma – ističu.

Naime, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 39-godišnji turski državljanin od početka kolovoza 2022. godine do 15. lipnja ove godine povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s više nepoznatih osoba. Potom su izvan graničnih prijelaza prevezli najmanje 138 stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 198.000 eura.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – zaključuju u policiji.

zatvori