Srijeda, 8. svibnja 2024.

BRATSTVO OBRANILO NASLOV Trener Zrinski: Nećemo reći ‘hop’ prije nego što skočimo, no zbog višeg ranga nema pritiska, već zadovoljstva

Drugu godinu zaredom nogometaši Bratstva iz Kunovca osvojili su naslov prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Kunovčani su sezonu zaključili na prvom mjestu sa 61 bodom, odnosno osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Graničarom iz Đurđevca. U 26 utakmica slavili su u 20 navrata, jednu utakmicu završili su remijem, a poraz upisali pet puta. Protivničku mrežu su pak zatresli 83 puta, a uz to primili 25 golova što je uvjerljivo najbolji omjer usporedivši ga s ostalim ekipama lige.

Nakon još jedne uspješne sezone razgovarali smo s trenerom Bratstva Dejanom Zrinskim koji nam je rekao kako je obrana naslova proslavljena na dostojan način uz pravu malu selsku veselicu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– S obzirom na to da smo nakon prošle sezone imali volje ući u Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, no nismo uspjeli, imperativ nam je ove sezone opet bio osvojiti prvo mjesto. Mislim da smo imali najkvalitetniju ekipu s konstantnom igrom i time smo zadovoljili našu Upravu i navijače. Žalosti i gorčine će biti oko Županijskog nogometnog kupa jer su nam nažalost više sile i sreća okrenule leđa i nismo otišli do kraja – kazao je Zrinski.

Uspjeh u ligi i gorčina u Kupu

Osvrnuo se i na borbu za naslov prvaka, ako ju takvom možemo nazvati, s obzirom na to da je Bratstvo u jednom dijelu proljetne polusezone imalo prednost od 10 bodova nad drugoplasiranom ekipom, no onda su se dogodila dva vezana poraza zbog čega je prednost splasnula. Ipak, cijelo to vrijeme nije bilo upitno hoće li njegovi dečki ponovno postati prvaci, nastavio je Zrinski.

– Neki će reći da smo prepotentni s obzirom na to da je na kraju bila i premala bodovna razlika. Dogodila su se neka dva kiksa; nakon ispadanja iz Kupa izgubili smo od Miklinovca i Graničara gdje smo prvo nastupili bez sedam, a ona bez šest standardnih igrača. Miklinovec je u drugom poluvremenu zasluženo pobijedio, a utakmicu u Đurđevcu ne bih želio komentirati jer su više sile odlučile utakmicu. Ta gorčina u Đurđevcu nas je motivirala i otišli smo do kraja bez sumnje da ćemo biti prvi, samo je bilo pitanje s koliko ćemo bodova biti ispred – poručio je.

Podsjetimo, Bratstvo je u četvrtfinalu Kupa izgubilo od Radnika iz Križevaca koji je, spomenimo, pobijedio Tomislav iz Drnja u finalu te podignuo trofej, a Zrinski je prokomentirao razvoj situacije tijekom odigravanja ključnih utakmica.

– Drago mi je da je županijski prvoligaš bio u finalu, to znači da se u Prvoj ligi igra kvalitetan nogomet. Mi smo u osmini finala izbacili Tehničar na penale i utakmica je bila jako gledana, onda smo došli na megdan u Križevce k najboljoj ekipi poslije Slaven Belupa po rezultatima i smatram da smo odigrali najbolju utakmicu otkad ja vodim Bratstvo. Da nije bilo gorčine doma smo se trebali vratiti s 4:0, a što nam se tamo dešavalo ne bih uopće želio komentirati, no tako je kako je. Kod kuće smo imali ekipu i atmosferu, no dogodio se nespretan splet okolnosti i ostali smo bez pet igrača. To mi se u trenerskoj karijeri nikad nije desilo – ispričao nam je Zrinski.

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Borac slavio u Đurđevcu, Bratstvo iznenadilo križevački Radnik

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Križevčani uvjerljivom igrom u Kunovcu osigurali polufinale

Snimio Tomislav Matijašić.

Zbog višeg ranga nema pritiska, već zadovoljstva

Kada je pak riječ o vlastitom trenerskom angažmanu, Zrinski je mišljenja da se mogao pokazati boljim, no rezultati na kraju ipak govore za sebe.

– Nisam zadovoljan jer sam kao trener dobio jedno tri crvena kartona; nisam mogao kontrolirati emocije. Ispričavam se svima koji su bili povrijeđeni mojim nastupom, no jednostavno dok vidiš nepravdu moraš reagirati. Rezultati na kraju govore za sebe, oni su mjerilo svega – kratko je poručio.

Upitali smo ga i osjeća li pritisak zbog izglednog prelaska u viši rang natjecanja.

– Ne očekujem pritisak, već se osjećamo nagrađeno da ćemo moći igrati u višem rangu, naravno, ako zadovoljimo sve uvjete – nećemo reći “hop” prije nego što skočimo. Predali smo zahtjev za prelazak koji će, nadam se, proći tehničku komisiju, a onda da ćemo biti nagrađeni jer ćemo moći igrati višu stepenicu u kvalitetnijim nogometu, na boljim terenima i s, nadam se, nešto boljim suđenjem. Zadovoljstvo je da ćemo igrati tu ligu kako bismo vidjeli koliko vrijedimo – napomenuo je.

O očekivanjima od višeg ranga i planovima za budućnost još je prerano govoriti jer prijelazni rok tek treba početi, na kraju je istaknuo.

– Svi naši igrači su amateri i dok ne završi prijelazni rok, ne možete reći s kim ćete igrati jer nikog nemate pod ugovorom. Cilj nam je složiti dobru ekipu i biti u gornjem domu Četvrte lige te pridonijeti kvaliteti nogometa u toj ligi. Vidjet ćemo kako će se sve skupa razvijati, no nema pritiska, već zadovoljstva – zaključio je Zrinski.

zatvori