Petak, 26. travnja 2024.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova usvojilo izvješće o radu za prošlu godinu

Izvješće o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu jednoglasno je prihvaćeno.

Rekla je to predsjednica povjerenstva Verica Rupčić i na sjednici izvijestila prisutne o tijeku priprema Festivala žena iz ruralnih područja koji će se održati 1. srpnja u sportskoj dvorani u Kalinovcu.

– Do sada se prijavilo 16 žena s područja cijele županije te se očekuje mnoštvo različitosti i posebnosti u osobnoj i izložbenoj prezentaciji svih sudionica. Očekuje se i veliki interes posjetitelja s područja županije, cijele Hrvatske pa i iz inozemstva, a Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić – objasnila je Rupčić.

Kao poveznicu svojega rada u saborskom Odboru za ravnopravnost spolova, predsjednica je prezentirala inicijativu grupe profesorica s Pravnog fakulteta u Zagrebu koja će biti upućena u Hrvatski sabor na usvajanje, a radi se o Rezoluciji o položaju i pravima starijih osoba.

– To je izuzetno važan dokument, čije usvajanje će uvelike doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu s potrebnom zaštitom dostojanstva starijih osoba – zaključila je Rupčić.

zatvori