Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Županijski gospodarstvenici predstavljaju se na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Županijski gospodarstvenici predstavljaju se na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da je ovogodišnja zemlja partner Izrael, a sudjeluje oko 700 izlagača iz 30-ak zemalja.

Uime Koprivničko-križevačke županije otvorenju su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec i Marijan Štimac, kao i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te županijski poduzetnici i obrtnici.

– Tijekom pet sajamskih dana, na 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavljaju se gospodarski subjekti iz svih grana ekonomije, a također će se održavati brojne poslovne i tematske konferencije, stručni skupovi i okrugli stolovi – napominju u Službi ureda župana.

Spominju kako se dugi niz godina na Sajmu predstavljaju i obrtnici, poduzetnici i tvrtke iz Koprivničko-križevačke županije, a ove godine, uz najvećeg gospodarskog subjekta Podravku, to su i tvrtke Radnik, Cemix, Rasco i Hartmann.

– Također se predstavljaju Poklon dobra ideja – obrt za izradu suvenira, Metaloplastika – obrt za preradu i plastificiranje metala, ZGR Kovačić, ZOO centar Pirana, Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa Tea, JARA – obrt za proizvodnju, trgovinu, preradu i usluge, Šipek – obrt za proizvodnju i usluge, Zorko-trans – obrt za prijevoz, trgovinu i usluge te već spomenute institucije HGK ŽK Koprivnica, županijska Obrtnička komora te Obrtničko učilište POUKA – pojašnjavaju.

Dodaju kako izlagači smatraju kako je predstavljanje na Mostarskom sajmu idealna prilika za promociju proizvoda i usluga na tržištu s velikim brojem potencijalnih klijenata, a ujedno je to i prilika za jačanje gospodarskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

Župan je također izrazio zadovoljstvo predstavljanjem županijskih poduzetnika, obrtnika tvrtki i institucija na Sajmu.

– Tržište Bosne i Hercegovine za naše gospodarstvenike predstavlja važnog partnera s kojim mogu ostvariti brojne korisne suradnje, a posebno treba izdvojiti ulogu tvrtke Podravka, kao generatora razvoja županijskog gospodarstva. Osim poslovnih suradnji, važna je i politička dimenzija, a okupljeni dužnosnici iz mnogih zemalja daju doprinos kreiranju pozitivnih gospodarskih kretanja – rekao je Koren.

zatvori