Srijeda, 15. svibnja 2024.

VIKEND NADZOR U nedjeljno jutro biciklirao s 3,10 promila

Tijekom produženog vikenda u Podravini i Prigorju zabilježeno je 13 prometnih nesreća i sankcionirano 238 prometnih prekršaja.

Izvijestili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da kada je riječ o prometnim prekršajima najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

>> Pijani vozač (25) BMW-om sletio s ceste, ozlijeđeno dvoje mladih putnika

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 8:19 sati u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici kod 40-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,10 promila. Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u subotu u 9:52 u Svetom Ivanu Žabnu u Zagrebačkoj ulici kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 139 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat. Najveća brzina kretanja izvan naseljenog mjesta zabilježena je u nedjelju u 11:55 na državnoj cesti broj 2 u Kalinovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 152 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da su tri vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je nad jednim vozačem proveden žurni prekršajni postupak.

>> Vozio pijan i dok mu je vozačka ukinuta, na sudu kažnjen s 3.300 eura i oduzimanjem vozačke na godinu dana

– Nadalje, izvršen je nadzor 48 mladih vozača, a isti su počinili 10 prometnih prekršaja – zaključuju u policiji.

zatvori