Utorak, 7. svibnja 2024.

VIKEND NADZOR Najpijaniji vozač sjeo za volan s 2,63 promila, najbrži vozio 151 na sat iako je ograničenje 90

Tijekom proteklog vikenda na području naše županije dogodilo se 12 prometnih nesreća te su sankcionirana 143 prometna prekršaja.

Što se tiče prometnih nesreća, u njih četiri bilo je ozlijeđenih osoba, a okolnosti uslijed kojih je došlo do nesreća su nepropisno kretanje vozila na kolniku, brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno obilaženje, nepropisna brzina i ostale okolnosti.

– Mladi vozači evidentirani su kao počinitelji u dvije prometne nesreće, dok su vozači pod utjecajem alkohola evidentirani kao počinitelji u tri prometne nesreće. Nakon događanja prometne nesreće jedan počinitelj napustio je mjesto događaja – piše u policijskom izvješću.

Kod prometnih prekršaja, već je uobičajeno najviše bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola. Od ostalih prekršaja tu su nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i upravljanje vozilom u vrijeme izrečene zabrane.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 23:15 u Vlaislavu kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,63 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je pak u subotu u 16:50 u Kalinovcu gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 151 kilometar na sat iako je ograničenje 90.

Četiri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su pušteni. Jedan vozač je odbio testiranje na droge. Tijekom pojačanog nadzora prometa u prekršaju je zatečen jedan recidivist.

Također, izvršen je nadzor 38 mladih vozača, a oni su počinili četiri prometna prekršaja.

zatvori